Mensen die lang achter een bureau zitten hebben een goede stoel nodig om nek- en rugklachten te voorkomen. Je hebt allerlei verschillende stoelen, waardoor het lastig wordt om de juiste stoel te kiezen. Zo heb je bureaustoelen, maar ook gamestoelen. Bureaustoelen zijn vaak gemaakt voor mensen die op kantoor werken, terwijl gamestoelen juist zijn gemaakt voor de mensen die urenlang gamen. Al deze stoelen zijn gemaakt om voor elke gelegenheid de perfecte stoel te hebben, zonder dat je last krijgt van fysieke klachten. Een gamestoel geeft bijvoorbeeld meer ondersteuning en kan je vaak meer verstellen. Tussen een gamestoel en een bureaustoel zitten een aantal verschillen die je moet kennen voordat je een aankoop doet.

Comfort

Zowel een gamestoel als een bureaustoel is gemaakt om comfortabel achter een bureau te kunnen zitten. Toch zijn er verschillen in deze stoelen als het gaat om de comfort. Tijdens gamen heb je namelijk een hele andere zithouding dan dat je hebt tijdens werken achter een bureau. 

Bij de zittingen tussen de twee stoelen zit al een verschil. Bij de zitting van een gamestoel zijn de zijkanten wat meer omhoog gericht, dit wordt ook wel een kuipstoel genoemd. Dit zorgt ervoor dat de rug goed ondersteund wordt, waardoor de kans op fysieke klachten na urenlang gamen verminderd. Een bureaustoel heeft vaak juist een platte zitting, wat voor meer beweegruimte zorgt tijdens het zitten achter een bureau. 

Ook zitten er verschillen in de rugleuningen tussen een gamestoel en een bureaustoel. De rugleuning van een bureaustoel is gemaakt naar de houding van de rug zelf, zo heb je tijdens je werk een fijne zithouding waarin je goed achter een computer kan werken. Bij een gamestoel is de rugleuning juist zo gemaakt om optimale ondersteuning te bieden tijdens het gamen. De rugleuning loopt wat meer naar voren af voor een goede zithouding en heeft vaak wings. Deze wings zorgen ervoor dat de schouders van iemand tijdens het gamen ook in de goede houding staan. 

Nog een verschil is dat er bij gamestoelen vaak kussens worden aangeboden om zo de perfecte zithouding tijdens het gamen te creëren. Dit kunnen kussens voor de lenden, de rug, de nek of het hoofd zijn, ze bieden extra ondersteuning voor het lichaam. Deze kussens komen in dezelfde stijl als de gamestoel om de stoel zo helemaal af te maken.

Tussen de armleuningen van de gamestoel en een bureaustoel zitten ook verschillen. De armleuningen van een gamestoel zijn vaak 4D, dit betekent dat je de leuningen helemaal kan verstellen zoals jij dat wilt, om comfortabel te zitten. De armleuningen van een goede bureaustoel zijn ook vaak 4D, maar hebben wel een wat andere vorm dan die van een gamestoel, om zo comfortabel mogelijk te kunnen werken.

Verstelbaarheid

Naast de vorm van de stoelen speelt verstelbaarheid van de stoelen ook een grote rol, waar ook verschillen tussen zitten. De rugleuning van een gamestoel is vaak tot wel 90 graden verstelbaar, zo kan je helemaal achterover leunen als je dit zou willen. Dit kan handig zijn tijdens bepaalde games met een joystick. Bij een normale bureaustoel kan de rugleuning wel versteld worden, maar niet zo ver als bij een gamestoel. 

De armleuningen van beide stoelen kunnen ook versteld worden naar de gewenste houding, zo is het juist handig bij een gamestoel dat de ellebogen goed kunnen rusten op de stoel zonder dat de zithouding minder wordt. Bij een bureaustoel is het juist van belang dat de armleuningen op gelijke hoogte staan met het bureau, om zo de zithouding te perfectioneren. 

Uiterlijk

Tussen gamestoelen en bureaustoelen zitten er wel een paar verschillen in het uiterlijk. Een bureaustoel is vaak wat kleiner en fatsoenlijker. Bureaustoelen staan vaak ook op kantoren, waar het er vaak professioneler uitziet. Gamestoelen daarentegen zijn wat robuuster en hebben felle kleuren, wat het vaak aantrekkelijk maakt voor gamers. Ook kan je gamestoelen vaak kopen naar jouw smaak wat het extra leuk maakt. 

Tijdens het uitzoeken van een goede stoel voor achter een bureau zijn er dus vele verschillen die handig zijn om te weten voordat je een aankoop doet. Een gamestoel is vooral handig voor gamers die urenlang achter elkaar zitten te gamen, terwijl een bureaustoel juist handiger is voor mensen die achter een bureau werken. Allebei de stoelen zijn gemaakt om een zo’n goed mogelijke houding te hebben tijdens het zitten. 

Lees meer op: https://www.gamehero.eu/collections/gamestoelen